Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselki 12 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 dag
masło 5 dag
sól
sok z cytryny
ser żółty 3 (tarty)
ryż 40 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z brukselką

Brukselkę skropić sokiem z cytryny i gotować przez ok. 20 min. Cebulę posiekać, boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać brukselkę, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć i dodać ryż, masło i ser. Pozostawić pod przykryciem ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.04.2013 21:02
smakowicie
barbara11561 25.09.2012 20:06
bardzo ciekawy
joanna77 20.06.2012 19:27
smaczne
alaaa 28.03.2012 19:30
zapowiada się pysznie
Ewelina38 06.01.2012 12:49
pyszne i zdrowe jedzonko
AgaS10 27.12.2011 14:59
zdrowe danie:)
Izabela28 05.08.2011 12:39
fajny przepis:)
Pati8 24.07.2011 14:35
moze byc smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak