Sposób przygotowania

Zagotować wodę na kalafior.Można wsypać do smaku pół łyżeczki cukru i łyżkę Vegety.Uważać aby kalafior się zbytnio nie rozgotował.Jajka ugotować na twardo i pokroić w średnią kostkę,tak jak i obrany ze skórki(sparzony) pomidor i ogórek.Przyrządzić sos czosnkowy (z śmietany czosnku i majonezu) aby nie był zbyt rzadki ani gęsty.Układać warzywa warstwowo robiąc kleksy z sosu czosnkowego miedzy niektórymi warstwami np: na spód różyczki kalafioru,odrobinkę sosu ,pomidor posiekany szczypior,kukurydza,kleksy z sosu,jajko,ogórek i reszta sosu.
Z podanych składników wychodzą mi 2 duże salatery i jedna mała, sałatki.Po przyrządzeniu wkładam co najmniej na 1 godz.do lodówki.Bardzo szybko znika z półmisków:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na samą myśl robię się głodna...pychota :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno dobra
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię w tej wersji lalafior
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    cudnie wygląda, muszę spróbować
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !