Sposób przygotowania

Z kaszki pszennej, smalcu, odrobiny wody, soli i 1 łyżki oleju wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Cienko je rozwałkować i powycinać krążki o średnicy 8 – 10 cm. Świeży ser pecorino pokroić na kawałki i wraz z odrobiną wody oraz 1 łyżką maki włożyć do rondla. Roztopić na małym ogniu aż do powstania gęstego, płynnego kremu. Na środek każdego krążka włożyć po łyżce kremu. Przykryć drugim krążkiem i zlepić mocno brzegi. Piec w gorącym oleju aż nabiorą złotego koloru.
Po upieczeniu posmarować miodem i natychmiast podawać.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !