Sposób przygotowania

Morele możemy namoczyć w alkoholu, ale nie jest to konieczne. Powinny być jednak dość miękkie, nie za bardzo wysuszone. Do każdej, w miejsce po pestce, wkładamy po jednym migdale i słupku/kawałku żółtego sera, \"zamykamy\" owoc. Z plastrów boczku odkrawamy skórę jeśli ją ma i wycinamy delikatnie ew. chrząstki. Każdy plaster oprószamy lekko papryką mieloną, układamy przy jednym brzegu jedną morelę i zwijamy a następnie spinamy drewnianą wykałaczką. Tak przygotowane roladki układamy na suchej, mocno nagrzanej patelni i obsmażamy ze wszystkich stron. Zrumienione zawijaski przekładamy na półmisek i podajemy gorące z dodatkiem sosu. Sos: jogurt mieszamy z konfiturą morelową i doprawiamy sosem słodko-ostrym chili w/g własnego smaku.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Lubię takie niespodzianki:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super, boczek jest w tej postaci na prawdę boski!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !