Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki drożdzowe czyli calzone z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
drożdże
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki drożdzowe czyli calzone z kurczakiem

Ciasto:

pół kilo mąki

pół kostki drożdży

łyżka cukru

1,5 szkl.ciepłej wody

sól 4 łyżeczki

olej 1 łyzka



Drożcze rozpuszczamy w wodzie razem z cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Dodajemy mąkę i resztę składników wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia .

Kurczak, papryka, mozzarella, parmezan, sól i przyprawa do kurczaka.

Wszystko kroimy w kosteczkę i przyprawiamy podsmażamy i faszerujemy ciacho:)

15 min w 200*C w piekarniku i SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 05.08.2011 09:50
ciekawe
Małgorzata77 04.07.2011 09:30
swietne robiłam z innego przepisu ale takiej wersji nei znałam - muszę spróbować
ewasylwia 23.06.2011 11:24
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak