Sposób przygotowania

Makę przełożyć do miski. Pokruszone drożdże i cukier rozmieszać w połowie szklanki letniego mleka. Wlać do zagłębienia w mące, dodać odrobinę mąki i przygotować zaczyn. Odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dodać jajka, masło, mleko, sól i wyrobić ciasto. Odstawić na 30 min. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Kapustę drobno posiekać i dodać do podsmażonej cebuli. Dusić 10 min. Schłodzić. Boczek pokroić w cienkie plastry. Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Blachę wysmarować tłuszczem. Jedną połowę ciasta rozwałkować i ułożyć na blaszce, podciągnąć brzegi. Kapustę z cebulą ułożyć na cieście, na wierzch położyć plastry boczku. Drugą połowę ciasta rozwałkować i położyć na wierzch, docisnąć. Żółtka wymieszać z mlekiem i posmarować ciasto. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajny przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jestem ciekawa smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ciekawy przepis,dla mnie nowość:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pomysłowe))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !