Sposób przygotowania

1. Pomidory rozetnij na połówki, ułóż na blasze powierzchnią przecięcia do góry. Oprósz solą, pieprzem, łyżka cukru i ziołami. Piecz 45 min w temp 150 stopni. Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj łyżkę cukru.
2. Łyżkę oliwy rozgrzej na patelni, dodaj resztę cukru, skarmelizuj. Do karmelu przełóż pomidory, chwilę podgrzewaj. W formie do zapiekanek rozłóż cebulę, na niej ułóż pomidory powierzchnią przeciętą do dołu.
3. Pomiędzy pomidory powtykaj suszone pomidory, polej karmelem z patelni. Ciasto lekko rozwałkuj, przykryj składniki w formie. Ponakłuwaj. Piecz 30 min w temp 200 stopni. Tartę wyłóż na półmisek. Posyp parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    suuuper :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    z chęcią bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !