Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, posiekaj.
2. Do dużej salaterki wlej jogurt, śmietanę i zsiadłe mleko. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i całość roztrzep trzepaczką.
3. Oczyść botwinkę. Drobniutko pokrój buraczki, łodyżki i część liści. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
4. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, ogórek zetrzyj na tarce. Włóż do salaterki z jogurtem. Dodaj botwinkę i mięso.
5. Chłodnik przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i wstaw na 2 godz do lodówki.
6. Przed podaniem chłodnik posyp posiekanym jajkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczny chłodnik
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dobry na letnie upały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !