Sposób przygotowania

1. Pomidory pokrój na kawałki. Przesyp do miseczki. Dołóż pokruszoną fetę. Farsz przemieszaj, przypraw pieprzem i ziołami. Czosnek przeciśnij przez praskę, potnij w plasterki, utrzyj ze szczyptą soli. Filet z indyka opłucz, osusz. Posmaruj czosnkiem. Następnie rozetnij na duży płat. Mięso oprósz solą, pieprzem, ziołami oraz papryka. Posmaruj farszem, zwiń. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem.
2. Musztardę wymieszaj z sokiem cytrynowym, przypraw papryką. Posmaruj mięso. Przełóż do brytfanki. Podlej wodą.
3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Po ok 15 min zmniejsz temp do 180 i piecz jeszcze 50 min, często polewając sosem z dna brytfanki. Wystudź, zamroź.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !