Sposób przygotowania

Groch zalać wodą i zagotować, włożyć umyte udka z kurczaka, gotować, podczas gotowania zbierać szumowiny łyżką cedzakową, dodać 1 łyżeczkę Kucharka i pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotować do miękkości mięsa, groch powinien być rozgotowany, 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę kartofle, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek. Gdy mięso jest miękkie wyjąć z garnka, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć z powrotem do zupy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    To jedna z moich ulubionych zup.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !