Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Posypać jedną łyżeczką papryki i mąką. Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Pepperoni marynowane przekroić wzdłuż i posiekać, usuwając pestki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Na tłuszczu po mięsie zrumienić cebulę i czosnek. Dodać koncentrat pomidorowy, papryki w proszku, bulion i mięso. Zagotować, dodać pomidory razem z zalewą i posiekane pepperoni. Dusić ok. 1,5 h. Na koniec dodać groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej podawać z ryżem ugotowanym na sypko. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie gulasze są świetne na każdą okazję....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !