Sposób przygotowania

Do mąki dolewamy wody i wyrabiamy ciasto; wbijamy jajko i dodajemy olej. Wyrabiamy gładkie, sprężyste ciasto. W razie klejenia dosypujemy nieco mąki.
Rwiemy kulki wielkości orzechw włoskiego (może ciut większe :), formujemy koło/placek, nakładamy truskawkę i zlepiamy pieroga. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę; gotujemy od wypłynięcia ok 5 minutek. Podajemy ze śmietną i cukrem. mniam!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię je
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Uwielbiam takie pierożki, mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z truskawkami są super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moje ulubione, pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !