Sposób przygotowania

Pory umyć, pokroić na kawałki o długości ok. 10 cm. Zagotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Natkę pietruszki i tymianek opłukać i drobniutko posiekać. Wino zagotować z rosołem. Ostudzić. Dodać żółtka. Całość ubijać na parze aż masa zacznie gęstnieć. Nie przerywając ubijania do sosu dodać po kawałku masła. Gdy sos będzie miał jednolitą konsystencję, przyprawić sokiem z cytryny. Plasterki szynki pokroić w szerokie paski i zawinąć w nie pora. Do sosu dodać musztardę i posiekane zioła, wymieszać. Sosem polać pory i piec ok 15 minut w 200 stopniach. Podawać na gorąco.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !