Sposób przygotowania

Mięso delikatnie rozbić, tworząc dwa płaty, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać, wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny. Posmarować tym płaty mięsa. Na każdym płacie ułożyć po dwa plastry szynki. Zwinąć w rulony, spiąć wykałaczkami, posypać przyprawą. Smażyć na oleju pod przykryciem często odwracając rolady. Pod koniec smażenia zdjąć pokrywkę i zrumienić mięso z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zdecydowanie zbyt rzadko używam majonezu do marynat
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    A u mnie w domu chyba zbyt dużo się go używa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !