Sposób przygotowania

1.Rozgnieść nożem główne nerwy liści ogórecznika, a następnie przelać je wrzątkiem.
2.Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na maśle z dodatkiem maggi.
3.Mięso mielone przełożyć do miski i wymieszać je z posiekanym koperkiem ( część odłożyć do dekoracji), parmezanem, cebulą i odrobiną maggi.
4.Liście ogórecznika kłaść wewnętrzną stroną do góry i nakładać na nie po łyżce stołowej farszu. Zawijać jak gołąbki czy dolmades.
5.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim gołąbki z każdej strony.
6.Zmniejszyć płomień do minimum. Dodać 1,5 szklanki rosołu z kostki bulionowej i dusić pod przykryciem około 45 minut.
7.Pod koniec duszenia do sosu dodać ketchup oraz połowę pozostawionego koperku.
8.Poddusić wszystko około 5 minut.
9.Podawać ze świeżym pieczywem posypane koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zachęcam do uprawiania ogórecznika w skrzynkach na balkonie lub w ogródku. Roślina jest jednoroczna. Szybko rośnie i nie sprawia żadnych kłopotów. Można ją posadzić równie dobrze w słońcu, co w półcieniu. Nie ma żadnych specjalnych wymagań. Nadaje się świetnie do wszelkiego rodzaju sałatek ,surówek czy mizerii i idealnie zastępuje ogórka. Ma świeży ogórkowy smak i zapach.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    może się skuszę...
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podoba mi się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    łał, zaskakujące na ogóreczniku nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    ciekawy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !