Sposób przygotowania

Zdjecia sa mocno szarobure albo czego wymagac od soczewicy, jaka jest każdy wie, ładneijsza nie będzie.

Soczewice przepłukać, zalac woda i zostawic na noc. Soczewice odsaczyć, przepłukać, wsypac do garnka zalać bulionem warzywnym, dodac startą marchewke, pokrojonego w plasterki pora, wsypać przyprawy i gotowac do miekkosci. Czosnek przecisniety przez praske wymieszac z łyzka oliwy i 1 łyzka octu winnego i dodac do zupy przed podaniem. Mozna na talerzu dac kleksa jogurtu naturalnego lub smietany albo wcale. W oryginale było jeszcze zeby dać zasmażke z mąki ale ja juz jej nie robiłam. taka wersja light mi wystarczy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam zupy z soczewicy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    super smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !