Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z Piekrnika
* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 1 opakowanie marynaty w płynie (marynata Szlachecka)
* 2 gałązki bazylii (posiekanej)
* 2 gałązki natki pietruszki (posiekanej)
* sól,pieprz(niekoniecznie)
Pyszne ,aromatyczne miesko z piekarnika-Polecam :-)
Etapy przygotowania
Piersi kurczaka myjemy-wycieramy ręcznikiem papierowym. Gorę mięska nacinamy w kratkę.
Wkładamy do miseczki ,do tego wlewamy naszą marynatę. Porządnie wcieramy z kazdych stron.
Przykrywamy miseczkę talerzykiem bądż folią aluminiową i odkładamy do laodówki na całą noc żeby dobrze nam miesko przeszło.
Po tym czasie wykładamy pierś na blaszkę z kratką,posypujemy zieleninką,przykrywamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h.Po godzinie pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy z 10-15 minut do zarumienienia się i gotowe.
SMACZNEGO . . . . .
Podajemy z czym kto lubi :)
Ja podłam z ziemniaczkami i sałatka z pomidorów :-)