Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, aż staną się płynne. Dodać mąkę i ciepłe mleko. Pozostawić 20 minut w ciepłym miejscu. Dodać jajka cukier, sól i stopione masło. Wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować (na grubość ok. 2 cm), wykrawać krążki. Gotować na parze około 5 min. Podawać polane stopionym masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    tonia

    A ja proponuję polać śmietaną lub jogurtem z cukrem i borówkami
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !