Sposób przygotowania

Do większego garnka wlać 2 litry wody, dodać ziele angielskie i 3 listki laurowe. Mięso opłukać i wrzucić do wody. Powoli gotować. Marchew, pietruszkę, selera i pora obrać, pokroić i wrzucić do garnka. Doprawić zupę kucharkiem i pieprzem. Gdy mięso będzie już miękkie, wyciągnąć je i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na złoty kolor na odrobinie smalcu, dodać do garnka. Na patelni ponownie roztopić smalec, wsypać 2 łyżki mąki i mieszając zrumienić. \"Zapalić\" zupę mąką i jeszcze trochę pogotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawa zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawa!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawa!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    dobre
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    ale ciekawa nazwa:-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe nazewnictwo, a i zupa smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawa zupka i fajna nazwa
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie słyszałam o takiej zupce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !