Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, pokrój w półplasterki. Cebulę obierz, pokrój w krążki.
2. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Śmietane oprósz solą, pieprzem i gałką mauszkatałową, wymieszaj.
3. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Na dnie ułóż połowę ziemniakó, na nich jabłka i cebulę. Przykryj pozostałymi ziemniakami. Zalej śmietaną, posyp startym serem. Zapiekaj ok. 50 min.w temp. 190 stopni. Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fajny przepis,muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takiej zapiekanki jeszcze nie jadłam,super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !