Sposób przygotowania

Żeberka podzielić, umyć, osuszyć *, natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Obsmażyć mocno z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki. W rondlu rozgrzać tłuszcz, zeszklić pokrojoną cebulę. W moździerzu rozdrobnić przyprawy, wymieszać je z cebulą. Włożyć żeberka, wlać piwo i dusić aż mięso będzie miękkie. Na koniec przyprawić do smaku.

*osuszanie mięsa jest bardzo ważne, ponieważ wilgotne nie przyrumieni się!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    To prawda wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    jak w piwie to spróbuję ;)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !