Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielolne kotlety z porem i marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
por 1 sztuka
marchew 1 sztuka
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielolne kotlety z porem i marchewką

Por siekamy, marchew ścieramy na tarce i szklimy na maśle, zaciągamy śmietaną. Studzimy, dodajemy mięso, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, pozostałe składniki i doprawiamy. Z farszu formujemy kotlety i smażymy na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak