Sposób przygotowania

1. Sprawionego kurczaka natrzyj pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włóż na 30 min. do lodówki.
2. Cebule obierz, grubo pokrój. Wymieszaj z mielonym mięsem i migdałami. Napełnij kurczaka. Ułóż w formie, posyp ziołami, polej szklanką bulionu i stopionym masłem. piecz 45 min. w temp. 180 stopni.
3. koperek umyj, osusz, posiekaj. kurczaka podlej pozostałym bulionem, posyp koperkiem. Piecz jeszcze 25 min. kurczak jest gotowy, gdy skórka ma złoty kolor i odchodzi od mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !