Sposób przygotowania

Seler obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, zalewamy szklanką zimnej wody i gotujemy ok. 4-5 min.Garnek odstawiamy i dodajemy sos sojowy, sok z cytryny, sól i pieprz oraz żelatynę.Mieszamy, studzimy i przecedzamy. Śledzie płuczemy, osączamy i smarujemy keczupem.Na każdym śledziku układamy kawałek szalotki, obgotowanego selera i połówkę śliwki a następnie zwijamy w rulonik.Koreczki układamy na półmisku, dekorujemy koperkiem a następnie zalewamy tężejącą galaretą. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    śledzik w takiej postaci -rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne:) lubię śledziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !