Sposób przygotowania

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych otworach.Oba rodzaje mięs i obraną cebulę mielimy dwukrotnie i mieszamy z marchewką i majerankiem,dodajemy jajka,zieleninę wyrabiamy i doprawiamy przyprawami.Formujemy wałek i zawijamy go nasączoną olejem bawełnianą ściereczkę związujemy nicią i wkładamy do dużego garnka z gotującą się wodą,dodajemy pieprz i ziele angielskie i liść laurowy,delikatnie solimy.Gotujemy na małym ogniu ok 80 min w zależności od grubości rolady.Ugotowaną roladę przekładamy na deskę,gdy ostygnie odwijamy ją ze ściereczki a zawijamy w folię do żywności i mocno schładzamy w lodówce.Przed podaniem kroimy w plastry.Można polać sosem pomidorowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !