Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić. Zapiekankę możesz też przygotować na cieście kruchym, bez cukru. Tortownicę lub okrągłą żaroodporną formę natłuścić, wylepić ciastem. Wystające nad brzegami ciasto zetnij. w kilku miejsczach nakłuj widelcem. Jajka roztrzep ze śmietaną, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Wędzonego łososia pokrój na cienkie plasterki. Ser pleśniowy również pokrój na cienkie plasterki. Na cieście ułóż plasterki łososia. Na nich plasterki sera. Zalej rozmąconymi ze śmietaną jajkami. Wierzch wyrównaj, udekoruj paskami pozostałego ciasta. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut. Zapiekanka bardzo smaczna.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wyprubuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wypróbuję,poprawiam się!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !