Sposób przygotowania

Z uda zdejmujemy skórę i wyciągamy kość.Mięso kroimy w dużą kostkę oprószamy mąką i obsmażamy na oleju,następnie przekładamy do rondla,na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebule pokrojoną w półplasterki i też przekładamy do rondla,wlewamy pół szklanki gorącej przegotowanej wody,magii słodką paprykę i dusimy pod przykryciem.Paprykę kroimy w cienkie paski i wrzucamy do rondla.Gdy mięso będzie miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy,śmietanę ostrą paprykę i wszystko mieszamy i gotujemy.Podajemy z makaronem lub kładzionymi kluskami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !