Sposób przygotowania

W płaskim rondelku topimy margarynę,dodajemy mąkę i chwilę smażymy mieszając,zasmażkę rozprowadzamy zimnym wywarem i sokiem ananasowym,gotujemy mieszając aż sos zgęstnieje,następnie dodajemy kawałki ananasa,2/3 sera,curry i magii doprawiamy do smak solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą rozkładamy mięso pokrojone na małe kawałki polewamy sosem posypujemy bułką tartą i pozostałym serem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy aż powierzchnia się zarumieni.Podajemy od razu w naczyniu w którym się zapiekał.Fajnym dodatkiem są grzanki z chleba tostowego i sałata ze śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !