Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić w plastry i każdy plaster przekroić na pół. Boczek pokroić w cienkie plastry i ułożyć na nim mortadelę, posmarować musztardą. Paprykę pokroić w paski, ułożyć na musztardzie, zwinąć i spiąć drewnianą wykałaczką. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Chrzan wymieszać ze śmietaną, dodać sól, cukier i sok z cytryny. Gorące roladki obłożyć sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina36

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mortadela na bogato,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pomysłowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Same pyszności tutaj
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne te roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !