Sposób przygotowania

1. Maliny przebierz, umyj, osącz i zmiksuj na gładką masę. Ser twarogowy przepuść przez maszynkę, dodaj żółtka i zmiksowane owoce. Stopniowo wsypuj obydwie mąki. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do ciasta, połącz.
2. Uformuj wałek z ciasta, pokrój ukośnie na kawałki. Kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 35 min. Wyjmij łyżka cedzakową. Podawaj z rozpuszczonym masłem i zrumienioną bułką tarta oraz z bitą śmietaną. Możesz ozdobić owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Z malinami może być smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    takich nie jadłam, musza być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    fajne połaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !