Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente,odcedzamy i mieszamy z kilkoma łyżkami oliwy by się nie kleił.Cebulę obieramy,siekamy i smażymy na tłuszczu,dodajmy oczyszczone i umyte pokrojone grzyby,liść laurowy ziele angielskie pieprz,sól rosół grzybowy i dusimy do miękkości,gdy grzyby będą miękkie dodajemy śmietanę i natkę pietruszki mieszamy i zdejmujemy z ognia.Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem i układamy warstwami makaron i grzyby na wierzch powinny się znalezć grzyby.Posypujemy startym serem wymieszanym z bułką tartą.Zapiekamy 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !