Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
jabłka 2 szt
sól 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżki
olej 1 łyzka
kapusta czerwona 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty

Z kapusty zdjąć wierchnie zwiędnięte i uszkodzone liście pozostałe zaś opłukać osączyć drobno poszatkować posolić i odcisnać. obrać i pokroić jabłko posiekać cebulkę razem ze szczypiorem wymiesać z kapustą sól nastepnie rozpuścić w soku z cytryny dodajać łyżeczkę wody wymieszać z 3 łyżkami oleju dodać do smaku odrobinę cukru na koniec sosem skropić sałatkę dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak