Sposób przygotowania

1. suszone grzybki zalej gorącą wodą, by się \"sparzyły\". Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niedużą kostkę. Zalej w rondlu wodą, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, ugotuj do miękkości. Oprósz solą i pieprzem.
2. Szynkę i obraną cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Dodaj do zupy, razem z połową szynki i cebuli. Wlej pół butelki żurku, gotuj do miękkości. Całość zmiksuj.
3. Grzybki osącz, pokrój w kostke. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Do zupy dodaj resztę szynki z cebulą i grzybki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    przyznam ze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !