Sposób przygotowania

Mięso płuczemy posypujemy solą i pieprzem,obsmażamy na złoto-brązowo na rozgrzanym oleju.Polędwiczki wyjmujemy zawijamy a folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 100 stopni piekarnika aby doszły.W rondelku stapiamy masło i szklimy cebulę i igiełki rozmarynu,chwilkę razem dusimy dodajemy drobno pokrojony rabarbar i połówki truskawek,dosypujemy łyżeczkę cukru oraz czerwony pieprz i dusimy jeszcze 5 min.Następnie całość zalewamy winem i gotujemy doprawiamy solą cukrem oraz czarnym pieprzem.Polędwiczki wyjmujemy kroimy w plastry i polewamy sosem owocowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !