Sposób przygotowania

Filety gotujemy w bulionie na małym ogniu przez 6 minut. Potem je wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia , każdy rodzaj ryby osobno rozdrobnić widelcem i przyprawić do smaku. Cebule posiekać i zeszklić na oliwie , połączyć z bułką tartą , posiekaną natką , jajkiem i śmietaną doprawiamy solą , pieprzem. Formę wykładamy pergaminem i układamy kolejno najpierw leszcza, połowę masy śmietanowej , łososia , pozostałą masę a na końcu karpia , całość przykryć pergaminem i pieczemy 40 minut w 180 st. Na koniec wyjąć odkryć pergamin i skropić sokiem z cytryny, oraz koperkiem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    z takich ryb zapewne super smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !