Sposób przygotowania

1. Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie ok 25 min. Odcedzamy i obieramy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szpinak myjemy, przebieramy, usuwamy zgrubiałe łodygi.
2. Cebulę i czosnek szklimy na oleju. Dodajemy szpinak. Dusimy 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Pomidory, ziemniaki i mozzarellę kroimy w plastry. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwami:ziemniaki, szpinak, pomidory i mozzarellę. Zapiekamy ok 10 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy. Oprószamy pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !