Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 25 dag
szpinak 60 dag
cebula 1s szt
czosnek 1 ząbek
ser mozarella 1 op
pomidory 2 szt
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ze szpinakiem

1. Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie ok 25 min. Odcedzamy i obieramy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szpinak myjemy, przebieramy, usuwamy zgrubiałe łodygi.
2. Cebulę i czosnek szklimy na oleju. Dodajemy szpinak. Dusimy 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Pomidory, ziemniaki i mozzarellę kroimy w plastry. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwami:ziemniaki, szpinak, pomidory i mozzarellę. Zapiekamy ok 10 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy. Oprószamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.02.2014 08:41
pyszna zapiekanka
berys18 15.12.2012 00:25
pyszna zapiekanka
Marybeth
Marybeth 01.12.2011 15:54
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak