Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 120 g
boczek wędzony 100 g
papryka żółta kawałek
papryka czerwona kawałek
cebula 100 g
olej 2 łyżki
pieczarki 40 g
Kucharek SMAK LATA
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne z papryką

Filety rybne najpierw musimy rozmrozić , boczek i filety pokroić na kawałki , pieczarki oczyścić i umyć , większe kapelusze przekroić na pół , paprykę oczyścić z nasion i białych części a następnie pokroić w dużą kostkę , cebulę obrać pokroić na ćwiartki i nabijamy na drewniane szpadki na przemian boczek , kawałki ryb , pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki , gotowe już szaszłyki skrapiamy olejem opruszyć przyprawą uniwersalną i przyprawą do ryb, oraz Kucharek smak lata i pieprzem. I grillujemy ok. 20 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.11.2012 00:21
super są
babcia
babcia 13.11.2012 00:21
super są
halinka1011 10.06.2011 09:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak