Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbijamy. Miód mieszamy na jednolitą zalewę z maggi, sokiem z cytryny, przyprawą do grilla, solą i pieprzem.W powstałej zalewie panierujemy kotlety, układamy jeden na drugim i odstawiamy na 2 godz. do lodówki.Następnie kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 45 min w 180 stopniach C., polewając od czasu do czasu powstałym sosem.Kotlety możemy również grillować po ok. 7 min z każdej strony skrapiając pozostałą marynatą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    fajne zestawienie smaków
  • 4
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie miesko
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepysznie przyrządzone mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    kruche smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !