Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy ,kroimy na grube plastry.Do rozgrzanego naczynia żaroodpornego wlewamy olej ,gdy olej będzie gorący dajemy pokrojone pieczarki i czosnek i smażymy przez 7 min aż nabiorą złocistego koloru,dodajemy wodę i kostkę bulionową doprowadzamy do wrzenia przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 30 min.Szynkę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni ok 35 min aż stanie się bardzo krucha.Szczypiorek drobno kroimy.Gdy pieczarki są gotowe miksujemy je z sosem w blenderze i wlewamy z powrotem do naczynia żaroodpornego i podgrzewamy na małym ogniu,wlewamy śmietanę i mieszamy.Nakładamy zupę a na wierzch każdej porcji kładziemy chrupiące kawałki szynki i dekorujemy szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !