Sposób przygotowania

Pszenicę gotujemy według przepisu na opakowaniu a następnie odsączamy,polewamy ją oliwą i sokiem z cytryn,mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia i doprawiamy solą w razie potrzeby.Pomidory i papryki myjemy,pomidory kroimy na ćwiartki usuwamy nasiona a miąższ drobno kroimy,papryki kroimy na ćwiartki usuwamy nasiona i białe błony a miąższ drobno kroimy.Ogórek obieramy kroimy wzdłuż na pół i kroimy na cienkie plasterki,a następnie każdy plasterek kroimy w kostkę.Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę.Listki mięty myjemy,osuszamy i tniemy je na wąskie paski.Przed samym podaniem mieszamy warzywa z pszenicą a wierzch posypujemy miętą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !