Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z ciepłym mlekiem oraz 100 g mąki i odstawić do wyrośnięcia. Do zaczynu dodać pozostałą mąkę, roztarte żółtka, 1 łyżkę rozpuszczonej margaryny oraz sól, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na pianę i wymieszać z ciastem. Na patelni rozgrzać odrobinę margaryny i wylać ciasto na grubość ok. 6 mm. Gdy ciasto zarumieni się podsmażyć z drugiej strony. Łososia pokroić w paski i wymieszać ze śmietaną. Polać bliny przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z chęcią bym zjadła
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !