Sposób przygotowania

Mięso przekroić na połowę. Kapustę włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby cała była zakryta. Gotować ok godziny. Marchew zetrzeć na grubym tarku, dodać do kapusty. Wrzucić kminek, liście, jałowiec i ziele angielskie. Dodać połowę mięsa i w dalszym ciągu gotować na małym ogniu. Drugą część mięsa pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na smalcu na złoty kolor, pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek i pokrojone mięso i dusić pod przykryciem do miękkości, podlewając wodą. Gdy mięso będzie gotowe, odcedzić od tłuszczu i dodać wraz z cebulą do kapusty. Pierwszą część mięsa wyciągnąć i pokroić w kostkę, dodać z powrotem do kapusty z koncentratem i papryką i gotować przez 5 minut. Do pozostałego smalcu dodać mąkę i zrobić zasmażkę, a następnie dodać ją do bigosu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no cóż....każdy bigos jest potrawą z kapusty, ale nie każda potrawa z kapusty jest bigosem....
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dziwny ten bigos, a i na zdjęciu nieciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    zawrócił mi w głowie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !