Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z szynki w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka bez kości 80 dkg
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z szynki w czerwonym winie

Marynata:3/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina,2 łyżki soku z cytryny,2 ząbki czosnku,po pół łyżeczki estragonu i tymianku,sól,pieprz.Oczyszczony czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty.Szynkę pokroić w półtora-centymetrowe plastry,a następnie na kwadraty o boku około 2 cm.Każdy kawałek lekko zbić tłuczkiem,włożyć do marynaty i odstawić na kilka godzin.Wyjąć,nadziać na szpadki,usmażyć na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak