Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
cebula biała 1
bułka czerstwa
sól
pieprz
jajko
mięso mielone 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi z indyka

Pierś z indyka umyć i lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na oleju. Do mięsa mielonego dodać cebulę i odciśnięta bułkę( uprzednio zamoczoną w wodzie), przyprawić i wymieszać. Masę położyć na piersi z indyka, zawinąć roladę i obwiązać. Piec w 200 stopniach ok 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 06.03.2012 20:04
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak