Sposób przygotowania

1. Marchewki skrobiemy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z jajkiem, mąką, proszkiem do pieczenia i solą.
2. Na patelni roztapiamy smalec. Nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy z obu stron. Smarujemy dżemem i posypujemy cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy przepis, szkoda że zdjęcia nie ma
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    z marchewki robię ciasto-placków jeszcze nie robiłam-ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ciekawe, robiłam naleśniki marchewkowe, ale nie racuchy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !