Sposób przygotowania

Słoninę pokroić, usuwając wcześniej skórę. Następnie zmielić w maszynce do mięsa i przełożyć do garnka. Stopić na małym ogniu ciągle mieszając. Kiełbasę oraz cebulę obrać i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do słoniny pod koniec topienia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, a następnie dodać do smalcu, kiełbasy i cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Całość trzymać jeszcze kilka minut na wolnym ogniu. Smalec ostudzić od czasu do czasu mieszając, tak aby cała masa była jednolita. Smalec przełożyć do glinianego naczynia lub słoika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !