Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w 1 litrze wody i zagotować. Buraki, pietruszkę, seler oraz cebulę pokroić w kostkę i zalać wywarem z grzybów, dodać pół litra wody oraz olej i przyprawy. Gotować przez godzinę. Barszcz przecedzić, dodać kwas buraczany. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super barszczyk w sam raz na Wigilię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    moje ulubione danie wigilijne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekny kolorek
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam taki,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    lubię taki barszcz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy się nie znudzi ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam barszczyk :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepadam za takim barszczem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !