Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osączamy.Do każdej pieczarki potrzebujemy trzy jajka przepiórcze. Odcinamy trzony od kapeluszy. Rozgrzewamy na patelni łyżkę masła i smażymy na niej posiekaną cebulę oraz posiekane drobno trzony pieczarek. Następnie smarujemy blachę pozostałym masłem, układamy na niej kapelusze pieczarek. Nakładamy do każdego kapelusza cebulkę podsmażoną z trzonami. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 180ºC, po upływie 10 minut wbijamy do każdego kapelusza po 3 jaja przepiórcze, posypujemy solą i pieprzem, a na koniec tartym, żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika jeszcze na 5 minut.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !