Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć i podzielić na plastry o grubości 3cm.W każdym plastrze ostrym nożem naciąć kieszeń.Przygotować farsz:umyć papryki,przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.Obrać cebule,które z 1\\2papryki zielonej i 1\\4papryki czerwonej bardzo drobno posiekać.Doprawić solą i pieprzem.Pozostałe części papryki pociąć na dość duże kawałki i wymieszać z octem ,cukrem i pieprzem.Nałożyć farsz w kieszenie i pospinać otwory wykałaczkami.Ułożyć steki na patelni .Obsmażyć z obu stron 3min .Wrzucić do steków wymieszaną z octem paprykę i pzrykryć naczynie.Smażyć na małym ogniu 30min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !