Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z marchewką i morelami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tymianek 1 łyżeczka
pieprz
czosnek 2 ząbki
sól
marchewki 2-3 szt
suszone morele 10-15 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt
tłuszcz do formy
natka pietruszki 3 łyżki
schab 1 (środkowy)
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z marchewką i morelami

Schab natrzeć tymiankiem, pieprzem i roztartym z solą czosnkiem. Chłodzić godzinę w lodówce. Mięso rozciąć tak by uzuskać duży płat, lekko rozbić.Marchewki obrać, pokroić wraz z morelami w kostkę. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle z marchewką i morelami, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić do miękkości. Ostudzić , dodać tartą bułkę i ser. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć natkę, na niej farsz. Zwinąć, zesznurować. Przełożyć do natłuszczonej formy. Podlać kilkoma łyżkami wody. Piec 1 godzinę w 180 stopniach, polewając sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 02.07.2012 19:47
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak