Sposób przygotowania

Schab natrzeć tymiankiem, pieprzem i roztartym z solą czosnkiem. Chłodzić godzinę w lodówce. Mięso rozciąć tak by uzuskać duży płat, lekko rozbić.Marchewki obrać, pokroić wraz z morelami w kostkę. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle z marchewką i morelami, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić do miękkości. Ostudzić , dodać tartą bułkę i ser. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć natkę, na niej farsz. Zwinąć, zesznurować. Przełożyć do natłuszczonej formy. Podlać kilkoma łyżkami wody. Piec 1 godzinę w 180 stopniach, polewając sosem z pieczenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !